Hoe zou het voor jou zijn om later als ervaringsdeskundige aan de slag te gaan? Of misschien sta je liever als facilitator voor een groep. Als het gaat om vaardigheden biedt de Herstelacademie Haarlem en Meer diverse mogelijkheden. Maar we bieden nog veel meer als het gaat om vaardigheden. Zo bieden we allerlei workshops, van Luisteren zonder oordeel tot het Schrijfatelier. En ook bij deze cursussen en workshops geldt dat herstel centraal staat. We gaan ook speciale themabijeenkomsten organiseren in Beverwijk, Heemskerk, IJmuiden/Velsen en Zandvoort. Houd de website in de gaten want het programma daarvoor wordt nog aangevuld.

Kennismaken met Procesbegeleiding

Ben jij ervaringsdeskundige en begeleid je groepen waarin de deelnemers werken aan hun herstel? Of wil je deze leren begeleiden? In onze cursus leer je principes en vaardigheden om als facilitator groepen te begeleiden.

Luisteren Zonder Oordeel en Aannames

Een goed gesprek begint met goed kunnen luisteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je wegblijft, of je in ieder geval bewust wordt, van de oordelen en aannames die je doet. In deze workshop, bestaande uit 2 lessen, gaan we daarmee aan de slag en wordt het duidelijk waarom we maar één mond hebben en twee oren.

Schrijfatelier

Schrijven werkt helend. Het brengt niet alleen helderheid in de geest, het blijkt dat mensen die regelmatig schrijven minder vaak last hebben van lichamelijke kwalen. Daarnaast draagt schrijven over je gevoelens en ervaringen bij aan herstel en verbinding maken met anderen. Bovenal is samen schrijven leuk om te doen!

Workshop Overprikkeling

Mensen die overgevoelig zijn voor prikkels hebben problemen met het filteren daarvan. Van de miljoenen prikkels wordt het grootste deel niet bewust waargenomen. Maar wat nou als deze filter niet voldoende werkt? Deze workshop is voor iedereen die denkt last te hebben van overprikkeling, maar ook voor de mensen die dit al weten en hier verdieping in zoeken. De wereld is druk en deze wordt steeds drukker, het is geen wonder en zeker geen zwakte als je hier last van ervaart door ongemakken. In deze workshop word duidelijk wat voor invloed het kan hebben als je overprikkeling ervaart, en hoe je hier zo goed mogelijk mee kan omgaan.