Door zin en betekenis te geven aan ons leven vergroten we de kans dat we ons beter gaan voelen en leren we omgaan met lastige situaties. De Herstelacademie biedt daarom ook op het gebied van zingeving diverse cursussen en workshops aan. We maken daarbij vaak gebruik van allerlei creatieve middelen en door de ongedwongen sfeer heb je alle rust om met de cursus of workshop aan de slag te gaan. We doen dit overigens altijd in groepsverband en leren op die manier ook weer van elkaar. De facilitator(s) hebben zelf ervaring met het onderwerp en doen over het algemeen ook gewoon mee met alle opdrachten.

Verlies en Acceptatie

Je kunt van alles verliezen: bijvoorbeeld je identiteit, je woning, je werk, je opleiding, je dierbaren, je relaties, het verlies van je mogelijkheid tot kinderen krijgen, noem maar op. In deze cursus leer je beter naar je pijnlijk verlies te kijken door erbij stil te staan en uit te wisselen met de andere cursisten.

Waar bloei ik van op?

Wat zet jou in bloei en wat zorgt ervoor dat jouw 'blaadjes' als het ware slap gaan hangen? Dat is het thema van de collages die we in deze workshop zullen maken.

Workshop Spiritualiteit

Spiritualiteit komt van het Latijnse woord spiritus, het betekent geest. Er is geen exacte definitie van spiritualiteit. In algemene zin heeft het te maken met datgene wat de geest betreft. Spiritualiteit gaat verder dan de fysieke wereld. Je voelt je verbonden met iets dat groter is dan tastbare zaken. Mensen kunnen spiritualiteit vinden in religie, in de natuur, meditatie of creatieve expressie.