Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.

Binnenkort op het programma

Verlies en Acceptatie

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Je kunt van alles verliezen: bijvoorbeeld je identiteit, je woning, je werk, je opleiding, je dierbaren, je relaties, het verlies van je mogelijkheid tot kinderen krijgen, noem maar op. In deze cursus leer je beter naar je pijnlijk verlies te kijken door erbij stil te staan en uit te wisselen met de andere cursisten.

Ben ik in beeld

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Wil jij dichterbij je eigen verhaal komen? Zou jij meer over jezelf willen vertellen, maar je weet niet hoe? Wat zou je over jezelf in beeld willen brengen? In deze cursus nodigen we je uit om via oude en nieuwe foto’s jouw eigen verhaal zichtbaar te maken. We gaan aan de slag met de camera van je telefoon of je leent bij ons een digitale camera. 

Zin- en Betekenisgeving Haarlemmermeer

Wijkcentrum De Nieuwe Silo, Graan voor Visch 14302, Hoofddorp
Voor inwoners uit de gemeente Haarlemmermeer organiseren we een Zin- en betekenisgeving cursus in wijkcentrum "de nieuwe Silo". Wat geeft jouw leven betekenis? Welk doel heb je voor ogen? Hoe wil je van betekenis zijn voor een ander? Kortom: Zin geven aan je leven; daar gaat deze cursus over.

Opgeruimd staat Netjes

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Een opgeruimde kamer, keuken of huis is fijn en kan ook een opgeruimd gevoel in je hoofd geven. Je huis op orde brengen en houden is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je in een periode verkeert waarin het in psychische zin allemaal niet zo lekker loopt. Waar loop je tegenaan als je wilt beginnen met opruimen, hoe krijg je je huis op orde en hoe houd je het zo?

Themabijeenkomsten SLUIS 751 over De Landelijke Dag Mentale Gezondheid

Sluis 751, Lange Nieuwstraat 751, IJmuiden
Herstelacademie Haarlem en Meer organiseert themabijeenkomsten bij SLUIS 751 zodat inwoners en organisaties uit de gemeente Velsen kennis kunnen maken met ons. Thema’s zijn Herstel, Zelfhulp, Stigma en Lekker in je Vel. Kom ook en wissel ervaringen uit tijdens de themabijeenkomsten!

Ontdek de kringloop

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
In deze cursus leer je op een creatieve manier dat je eigenwaarde géén vast gegeven is. Door te oefenen met de kunst van het herwaarderen, kan je herstelproces een verrassende nieuwe impuls krijgen.

Grenzen stellen

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Grenzen stellen sluit naadloos aan bij de thema’s van de Herstelacademie: lef, groei en respectvol omgaan met anderen. Grenzen stellen vraagt moed. Het is een groeiproces in het respectvol omgaan met jezelf en met anderen.
GEANNULEERD

Themabijeenkomsten Zandvoort over de Landelijke Dag Mentale Gezondheid

Pluspunt, Flemingstraat 55, Zandvoort
Herstelacademie Haarlem en Meer organiseert themabijeenkomsten in De Blauwe Tram en het Pluspunt zodat inwoners en organisaties uit de gemeente Zandvoort kennis kunnen maken met ons. Thema’s zijn Herstel, Zelfhulp, Stigma en Lekker in je Vel. Kom ook en wissel ervaringen uit tijdens de themabijeenkomsten!

Themabijeenkomsten Haarlem over de Landelijke Dag Mentale Gezondheid

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Herstelacademie Haarlem en Meer organiseert themabijeenkomsten zodat inwoners en organisaties uit de gemeente Haarlem kennis kunnen maken met ons. Thema’s zijn Herstel, Zelfhulp, Stigma en Lekker in je Vel. Kom ook en wissel ervaringen uit tijdens de themabijeenkomsten!

Traumasporen

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Veel bezoekers van de Herstelacademie worstelen met de gevolgen van heftige en ontwrichtende ervaringen in hun levens. De gevolgen ervan zijn merkbaar in je dagelijkse leven. Dit noemen we Traumasporen. Tijdens deze cursus richten we ons voornamelijk hierop en niet zozeer op de trauma’s zelf. Hoe ga je met deze traumasporen om en wat kunnen we van elkaar leren?