In oktober 2023 zijn we gestart met de Leerlijn Ervaringsdeskundigheid. De leerlijn leidt op tot beginnend ervaringsdeskundige en bestaat voorlopig uit twee cursussen. Je kunt de leerlijn volgen als je aan de aan de slag wil gaan als (vrijwillige) ervaringsdeskundige of wanneer je de leerlijn wilt gebruiken ter voorbereiding op een opleiding ervaringsdeskundigheid.

De Leerlijn bestaat in 2024 vooralsnog uit twee cursussen: Werken met Eigen Ervaring Oriëntatie en Werken met Eigen Ervaring Vervolg. In 2025 hopen we nog uit te breiden met een derde cursus: Werken als Ervaringsdeskundige in de Praktijk. In deze cursus richten we ons op de praktijk van het werken in het sociaal domein of bij een respijtvoorziening.

De Oriëntatiecursus is bedoeld om te kijken of werken als ervaringsdeskundige iets voor je is. Je maakt kennis met wat ervaringsdeskundigheid is, waar je je eigen ervaringen in zou kunnen zetten en hoe je je eigen herstelervaringen kunt gebruiken.

Werken Met Eigen Ervaring (WMEE)

Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.

Werken Met Eigen Ervaring (Vervolg)

Vervolg op de oriëntatiecursus. In deze cursus leggen we de basis waarmee je als beginnend ervaringsdeskundige in de praktijk aan de slag kan gaan. Met aandacht voor de ontwikkelingen op het gebied van ervaringsdeskundigheid en praktische oefeningen.