Lef, Hoop en Groei is de podcast van de Herstelacademie over herstel, zelfontwikkeling, in je eigen kracht staan en nog veel meer. Met elke keer een bijzondere gast die helemaal aansluit op het thema van de uitzending. De Herstelacademie Haarlem en Meer biedt een programma van educatie en zelfhulp waarbij de cursisten elkaar vooral ondersteunen. Met medewerkers die allemaal zelf ook te maken hebben (gehad) met een psychische en/of verslavingskwetsbaarheid. Herstel betekent voor ons dat het leven voor jou fijn en zinvol voelt. Deelname aan de cursussen is gratis.


11-07-2022

#5 Lef, Hoop en Groei met Lisa Westerveld over jeugdzorg en de GGZ

In deze 5e aflevering van Lef, Hoop en Groei gaan Tim Kreuger en Rob Spruyt in gesprek met Lisa Westerveld, Tweede Kamerlid voor Groen Links. Naast onder andere onderwijs, kinderopvang, media en sport, volksgezondheid en emancipatie maakt Lisa zich vooral ook sterk voor de jeugdzorg en de GGZ. Wat gaat er al goed en wat kan en moet er nog beter geregeld worden. En, Lisa vertelt hoe ze als druk bezet politicus met een volle agenda toch goed voor zichzelf kan blijven zorgen.
06-06-2022

#4 Lef, Hoop en Groei met de Open Middag op 17 mei 2022

Twee maal per jaar organiseert de Herstelacademie Haarlem en Meer een Open Middag. Deze keer konden het eindelijk sinds corona weer op onze locatie in Haarlem plaatsvinden. En dat hebben we geweten, want het was behoorlijk druk en we hebben al aardig wat nieuwe inschrijvingen binnen voor de workshops en de cursussen.
13-05-2022

#3 Lef, Hoop en Groei met Edwin Besse over de herstelgroep jongvolwassenen

In deze aflevering van Lef, Hoop en Groei gaan Tim Kreuger en Rob Spruyt in gesprek met Edwin Besse over de herstelgroep jongvolwassenen. We bespreken met Edwin onder andere waarom deze groep zo belangrijk is en hoe het ervoor staat met de GGZ voor jongeren.
21-03-2022

#2 Lef, Hoop en Groei met Jim van Os over samenwerking binnen de GGZ

In deze aflevering van Lef, Hoop en Groei gaan Tim Kreuger en Rob Spruyt in gesprek met Jim van Os, hoogleraar psychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.
10-03-2022

#1 Lef, Hoop en Groei met Tim Kreuger over ervaringsdeskundigheid

In deze eerste podcast van Lef, Hoop en Groei gaat Rob Spruyt in gesprek met Tim Kreuger, ervaringsdeskundige en hoofddocent bij de Herstelacademie Haarlem en Meer.