Werken Met Eigen Ervaring (WMEE)

De cursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) bestaat uit twee delen; de basiscursus en de vervolgcursus.

Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.

De cursus Werken met Eigen Ervaring is mede ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken. De cursus is opgedeeld in drie blokken:

  • Het eigen verhaal: kennismaken, ervaringen uitwisselen, eigen verhaal vertellen aan de hand van opdrachten en uitleg over de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Oriëntering op werksituaties: inzicht in functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundige gastdocenten uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.
  • Vaardigheden: oefenen met vaardigheden die nodig zijn om te werken met je eigen ervaringen.

Wij raden je aan om, voordat je de cursus “Werken met Eigen Ervaring” gaat volgen, eerst de oriëntatiebijeenkomst WMEE bij te wonen. Daarnaast zou het goed zijn als je eerst de cursus “Herstellen Doe Je Zelf” hebt gevolgd.

Voorafgaand aan deelname vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de facilitators plaats.

Praktische informatie

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start woensdag 31 mei, 12 lessen van 10 tot 13 uur

Facilitator

Marcia Kroes

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden

Featured image

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start woensdag 31 mei, 12 lessen van 10 tot 13 uur

Facilitator

Marcia Kroes

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden


Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend en is vooral geen intake gesprek.