Werken Met Eigen Ervaring (WMEE)

De cursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) bestaat uit twee delen; de Basiscursus en de Vervolgcursus. Wij raden je aan om, voordat je de cursus “Werken met Eigen Ervaring” gaat volgen, eerst de oriëntatiebijeenkomst WMEE bij te wonen. Daarnaast zou het goed zijn als je eerst de cursus Herstellen Doe Je Zelf hebt gevolgd.

Inhoud van de basiscursus

Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.

De cursus Werken met Eigen Ervaring is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken. De cursus is opgedeeld in drie blokken:

  • Het eigen verhaal: kennismaken, ervaringen uitwisselen, eigen verhaal vertellen aan de hand van opdrachten en uitleg over de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Oriëntering op werksituaties: inzicht in functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundige gastdocenten uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.
  • Vaardigheden: oefenen met vaardigheden die nodig zijn om te werken met je eigen ervaringen.

Voorafgaand aan deelname van de basiscursus vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de facilitator(s) plaats.

Inhoud van de vervolgcursus

Met deze cursus ga je vaardigheden (verder) ontwikkelen die je nodig hebt bij het werken als ervaringswerker met het werken vanuit je eigen cliëntervaring. Deze vervolgcursus is ontwikkeld voor mensen die hun ervaringen/ervaringskennis in de psychiatrie, verslavingszorg en/of maatschappelijke opvang in hun (vrijwilligers) werk willen gaan inzetten om anderen te helpen. Klik voor meer informatie over de vervolgcursus

Praktische informatie

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start woensdag 30 oktober, 12 lessen van 10 tot 13 uur

Facilitators

Christa Schavemaker en Marcia Kroes

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden

Featured image

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start woensdag 30 oktober, 12 lessen van 10 tot 13 uur

Facilitators

Christa Schavemaker en Marcia Kroes

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden


Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.