De cursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) bestaat uit twee delen; de Basiscursus en de Vervolgcursus. Wij raden je aan om, voordat je de cursus “Werken met Eigen Ervaring” gaat volgen, eerst de oriëntatiebijeenkomst WMEE bij te wonen. Daarnaast zou het goed zijn als je eerst de cursus Herstellen Doe Je Zelf hebt gevolgd.
Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.
De cursus Werken met Eigen Ervaring is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken. De cursus is opgedeeld in drie blokken:
Voorafgaand aan deelname van de basiscursus vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de facilitator(s) plaats.
Met deze cursus ga je vaardigheden (verder) ontwikkelen die je nodig hebt bij het werken als ervaringswerker met het werken vanuit je eigen cliëntervaring. Deze vervolgcursus is ontwikkeld voor mensen die hun ervaringen/ervaringskennis in de psychiatrie, verslavingszorg en/of maatschappelijke opvang in hun (vrijwilligers) werk willen gaan inzetten om anderen te helpen. Klik voor meer informatie over de vervolgcursus
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start donderdag 18 juli, 12 lessen van 13:15 tot 16:15 uur
Marcia Kroes en Rob Spruyt
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start donderdag 18 juli, 12 lessen van 13:15 tot 16:15 uur
Marcia Kroes en Rob Spruyt
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk willen en kunnen én vervolgens de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je door je psychische en/of verslavingskwetsbaarheid langere tijd niet heb gewerkt, durf je vaak niet meer te dromen van, of te denken aan werk: ‘’Kan ik dat wel, is een betaalde baan nog voor mij weggelegd? En zal ik geaccepteerd worden door collega’s?”
Het accepteren van een psychische kwetsbaarheid is niet makkelijk en het wordt dan ook wel eens vergeleken met een rouwproces. Het hebben van een psychische kwetsbaarheid kan je toekomstverwachtingen behoorlijk in de war gooien. Het acceptatieproces gaat meestal niet over één nacht ijs en heeft vaak tijd nodig. Wanneer je je psychische kwetsbaarheid accepteert, krijg je ruimte om naar jezelf te kijken.
De Herstelacademie biedt een podium aan mensen die hun herstelverhaal willen presenteren. Elke bijeenkomst komt er één verhaal aan bod dat gekoppeld is aan een thema.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.