Van 20 t/m 26 maart is het de Week van de Psychiatrie. De Herstelacademie Haarlem en Meer heeft deze keer gekozen voor het thema: Veerkracht. Veerkracht kan een belangrijke rol spelen bij het herstel van verslaving of psychische problemen. Veerkracht verwijst naar het vermogen om te herstellen en zich aan te passen aan stressvolle situaties en uitdagingen in het leven. Mensen met Veerkracht hebben een betere kans om zich te herstellen van verslaving of psychische problemen omdat ze beter in staat zijn om tegenslagen te overwinnen en zich aan te passen aan veranderingen.
Er zijn verschillende manieren waarop Veerkracht kan worden ontwikkeld en versterkt. Dit kan bijvoorbeeld door het opbouwen van sociale ondersteuning, het ontwikkelen van positieve gedachten of het vinden van betekenis en doel in het leven. Door deze factoren te versterken, kan Veerkracht worden ontwikkeld en kan het herstel van verslaving of psychische problemen worden bevorderd.
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Donderdag 23 maart van 10 tot 12 uur
Tim Kreuger en Rob Spruyt
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Donderdag 23 maart van 10 tot 12 uur
Tim Kreuger en Rob Spruyt
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
De Herstelacademie biedt een podium aan mensen die hun herstelverhaal willen presenteren. Elke bijeenkomst komt er één verhaal aan bod dat gekoppeld is aan een thema.
Heb je een sterk inlevingsvermogen? Voel jij je na een drukke dag totaal opgebrand? Ben je vaak moe? Heb je vaak last van hoofdpijn? Ben je snel emotioneel? Heb je vaak het gevoel alsof alle energie uit je lichaam wegstroomt? Dan ben jij waarschijnlijk hoogsensitief. In deze cursus gaan we dieper in op wat hooggevoeligheid is, Waar heb je last van als je hooggevoelig bent en hoe ga je daarmee om in het dagelijks leven?
Ben jij ervaringsdeskundige en begeleid je groepen waarin de deelnemers werken aan hun herstel? Of wil je deze leren begeleiden? In onze cursus leer je principes en vaardigheden om als facilitator groepen te begeleiden.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.