Verlies en Acceptatie

Je kunt van alles verliezen: bijvoorbeeld je identiteit, je woning, je werk, je opleiding, je dierbaren, je relaties, het verlies van je mogelijkheid tot kinderen krijgen, noem maar op. In deze cursus leer je beter naar jouw pijnlijk verlies te kijken door erbij stil te staan en uit te wisselen wat je hoog zit. Daarnaast leer je een speciale methode om met je verlies om te gaan en dat te accepteren. 

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten, waarbij de eerste keren de nadruk wordt gelegd op kennismaking en vertrouwdheid binnen de groep en informatie over de cursus. Vervolgens gaan we volgens een bepaalde methode naar verliezen kijken en zelf aan de slag. In de laatste 2 bijeenkomsten gaan we heel praktisch aan de gang met verschillende verliezen op een weer andere, meer creatieve, manier.

Deze cursus is voor jou bestemd, als je al wat verder in jouw proces van rouwverwerking bent, maar wel opnieuw of uitgebreider naar je verlies wilt kijken en daarmee verder aan de slag wilt. Realiseer je dat er veel emoties gedeeld worden in de groep. Dat is heel fijn, maar het kan ook confronterend zijn.

Oud-deelnemers aan de de cursus hebben de ervaring dat de mix van delen, leren en zelf bezig zijn in de cursus erg prettig is.

De tools die je aangereikt krijgt waarmee je thuis door kunt gaan met het verwerken van jouw verlies, volgens een bepaalde methode, de bijdragen en ervaringen van anderen in de groep, worden als zeer helpend ervaren.

De laatste 2 bijeenkomsten sluiten we af met een ritueel door iets te maken voor onze verliezen.

Praktische informatie

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start maandag 17 april, 5 lessen van 10 tot 12 uur

Facilitator

Mo Gerritse

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden

Deze cursus is al gestart, je kan helaas niet meer inschrijven
Featured image

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start maandag 17 april, 5 lessen van 10 tot 12 uur

Facilitator

Mo Gerritse

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden


Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.