De taal van de psychiatrie is gebaseerd op een medisch model van de mens. Wanneer je te maken krijgt met een psychische kwetsbaarheid wordt dat gezien als een diagnose. Daardoor kun je een stempel krijgen, wat een negatieve invloed kan hebben op je eigen zelfbeeld. In deze lezing kijken we naar hoe je weer een eigen taal kan ontwikkelen door je ervaringen te delen en hoe je dat kan beschrijven op een manier waarmee jij daar betekenis aan geeft. Dat kan op een creatieve manier, zoals in gedichten of op een andere manier wat jouw helpt om je eigen taal te maken.
Dinsdag 11 januari van 14 tot 16 uur
Anita van der Weg
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Dinsdag 11 januari van 14 tot 16 uur
Anita van der Weg
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Gezamenlijk gaan we op ontdekkingstocht om sterke kanten – kwaliteiten – van onszelf te (her)ontdekken. Ook ga je op zoek naar wat jij nodig hebt – voorwaarden – om je kwaliteiten in te kunnen zetten. En soms komt tijdens die zoektocht boven water, dat je ergens wel heel goed in bent, maar dat je er eigenlijk niet zo blij van wordt.
Wat zet jou in bloei en wat zorgt ervoor dat jouw 'blaadjes' als het ware slap gaan hangen? Dat is het thema van de collages die we in deze workshop zullen maken.
De workshop gaat over het horen van stemmen en hoe je ermee om kan gaan. Met elkaar kun je ervaringen en ideeën uitwisselen.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.