De Herstelacademie biedt één keer in de twee maanden een podium voor mensen die hun herstelverhaal willen presenteren. Elke bijeenkomst heeft een thema en per bijeenkomst komen er maximaal 3 verhalen aan bod.
Het thema van de bijeenkomst op 31 januari is Eigen Regie. Bij eigen regie gaat het erom, dat wanneer je zelf weer beslissingen neemt en op bepaalde vlakken het heft weer in handen neemt, dit je kan helpen bij je herstel. Wanneer je een levensontwrichtende ervaring meemaakt zijn er momenten dat je zelf eigen keuzes kan maken om te werken aan je herstel. Zo kun je ondanks je (psychische) problemen en de gevolgen daarvan, jouw leven kan leiden op een manier die bij jou past.
Iedereen is van harte welkom om naar de herstelverhalen te komen luisteren! Wel graag van tevoren je aanmelden. Er zijn 3 ervaringsdeskundigen die deze middag hun herstelverhaal met jullie delen. De bijeenkomst wordt online aangeboden zodat zoveel mogelijk mensen kunnen luisteren naar de inspirerende verhalen en ervaringen kunnen delen.
Wil jij een Herstelverhalen Podium volgen via Google Meet? Neem dan contact op met de administratie via: administratie@herstelacademie.org of 06-33735694
Maandag 31 januari van 15:30 tot 17:30 uur
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Maandag 31 januari van 15:30 tot 17:30 uur
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Een goed gesprek begint met goed kunnen luisteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je wegblijft, of je in ieder geval bewust wordt, van de oordelen en aannames die je doet. In deze workshop, bestaande uit 2 lessen, gaan we daarmee aan de slag en wordt het duidelijk waarom we maar één mond hebben en twee oren.
Dat de reguliere geneeskunde teveel uitgaat van het mannenlichaam, weten steeds meer mensen. Maar dat ook in de psychiatrie te weinig wordt uitgegaan van het vrouwenlichaam is minder bekend. Daarover gaat de film "Why Every Psychiatrist Should Play The Piano" van filmmaker Wendelien Voogd en nicht en hoofdpersoon Ineke Mink. Na afloop gaan we de film nabespreken.
Dit is een cursus die bijdraagt aan het bespreekbaar maken van een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Daarmee draagt het actief bij aan empowerment en het verminderen van stigma. Je ontwikkelt je eigen kijk op openheid.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.