GEANNULEERD
De WRAP is een cursus om weer baas te worden over je eigen leven. Een praktische cursus om aan het eigen welbevinden te werken, door een persoonlijk ‘levensplan’ te maken. Bij elk onderdeel staat centraal: wat heb ik wanneer nodig om me (weer) goed te voelen? WRAP staat overigens voor Wellness Recovery Action Plan.
WRAP bestaat uit een gereedschapskoffer voor een goed gevoel waaruit geput wordt op volgende zes onderdelen: plan voor dagelijks onderhoud, triggers en een actieplan, vroege waarschuwingstekens en een actieplan, signalen van ontsporing en een actieplan, een crisisplan en een post-crisisplan. Bij elk onderdeel staat centraal: wat heb ik wanneer nodig om me (weer) goed te voelen?
De cursus richt zich op kracht in plaats van klacht, door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Het plan is dus gebaseerd op wat een cursist goed doet. Door in groepsverband ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Ook kunnen ervaringen van anderen steunend en inspirerend zijn.
Vrijdag 29 oktober van 12 tot 15 uur
Tim Kreuger en Katla Visser
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Vrijdag 29 oktober van 12 tot 15 uur
Tim Kreuger en Katla Visser
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
In deze cursus leer je op een creatieve manier dat je eigenwaarde géén vast gegeven is. Door te oefenen met de kunst van het herwaarderen, kan je herstelproces een verrassende nieuwe impuls krijgen.
Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.
Wil jij dichterbij je eigen verhaal komen? Zou jij meer over jezelf willen vertellen, maar je weet niet hoe? Wat zou je over jezelf in beeld willen brengen? In deze cursus nodigen we je uit om via oude en nieuwe foto’s jouw eigen verhaal zichtbaar te maken. We gaan aan de slag met de camera van je telefoon of je leent bij ons een digitale camera.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.