Dat de reguliere geneeskunde teveel uitgaat van het mannenlichaam, weten steeds meer mensen. Maar dat ook in de psychiatrie te weinig wordt uitgegaan van het vrouwenlichaam is minder bekend. Daarover gaat de documentaire Why Every Psychiatrist Should Play The Piano van filmmaker Wendelien Voogd en nicht en hoofdpersoon Ineke Mink.
Als de 55-jarige Ineke in de overgang raakt, komt zij in een diepe depressie. De voorgeschreven antidepressiva veroorzaken bij haar een heftige manische episode. Dat haar stemmingsstoornis weleens door hormonen veroorzaakt kunnen worden, zoals zij eerder in de puberteit heeft ervaren, toen eenzelfde stemmingsstoornis haar trof, wil er bij haar behandelaars niet in. Een opname in een gesloten inrichting is misschien weer nodig. In de film ervaren filmmaker en hoofdpersoon wat het betekent om last te hebben van een hormoongerelateerde stemmingsstoornis en gaan op zoek naar een behandeling die meer op het vrouwenlichaam georiënteerd is.
Na afloop gaan we de documentaire nabespreken.
Bekijk hier alvast de trailer van de documentaire:
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Maandag 24 februari van 19 tot 21 uur
Tim Kreuger
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Maandag 24 februari van 19 tot 21 uur
Tim Kreuger
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden
Gezamenlijk gaan we op ontdekkingstocht om sterke kanten – kwaliteiten – van onszelf te (her)ontdekken. Ook ga je op zoek naar wat jij nodig hebt – voorwaarden – om je kwaliteiten in te kunnen zetten. En soms komt tijdens die zoektocht boven water, dat je ergens wel heel goed in bent, maar dat je er eigenlijk niet zo blij van wordt.
Een goed gesprek begint met goed kunnen luisteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je wegblijft, of je in ieder geval bewust wordt, van de oordelen en aannames die je doet. In deze workshop, bestaande uit 2 lessen, gaan we daarmee aan de slag en wordt het duidelijk waarom we maar één mond hebben en twee oren.
De WRAP is een cursus om weer baas te worden over je eigen leven. Een praktische cursus om aan het eigen welbevinden te werken, door een persoonlijk ‘levensplan’ te maken. Bij elk onderdeel staat centraal: wat heb ik wanneer nodig om me (weer) goed te voelen? WRAP staat overigens voor Wellness Recovery Action Plan.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.