De cursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) bestaat uit twee delen; de Basiscursus (oriëntatie) en de Vervolgcursus. Wij raden je aan om, voordat je de cursus “Werken met Eigen Ervaring” gaat volgen, eerst de oriëntatiebijeenkomst WMEE bij te wonen. Daarnaast zou het goed zijn als je eerst de cursus Herstellen Doe Je Zelf hebt gevolgd.
Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.
De cursus Werken met Eigen Ervaring is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken. De cursus is opgedeeld in drie blokken:
Voorafgaand aan deelname van de basiscursus vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de facilitator(s) plaats.
Met deze cursus ga je vaardigheden (verder) ontwikkelen die je nodig hebt bij het werken als ervaringswerker met het werken vanuit je eigen cliëntervaring. Deze vervolgcursus is ontwikkeld voor mensen die hun ervaringen/ervaringskennis in de psychiatrie, verslavingszorg en/of maatschappelijke opvang in hun (vrijwilligers) werk willen gaan inzetten om anderen te helpen. Klik voor meer informatie over de vervolgcursus
Woensdag 1 december van 10 tot 13 uur
Christa Schavemaker en Stephanie Straatman
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Woensdag 1 december van 10 tot 13 uur
Christa Schavemaker en Stephanie Straatman
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Spiritualiteit komt van het Latijnse woord spiritus, het betekent geest. Er is geen exacte definitie van spiritualiteit. In algemene zin heeft het te maken met datgene wat de geest betreft. Spiritualiteit gaat verder dan de fysieke wereld. Je voelt je verbonden met iets dat groter is dan tastbare zaken. Mensen kunnen spiritualiteit vinden in religie, in de natuur, meditatie of creatieve expressie.
Het accepteren van een psychische kwetsbaarheid is niet makkelijk en het wordt dan ook wel eens vergeleken met een rouwproces. Het hebben van een psychische kwetsbaarheid kan je toekomstverwachtingen behoorlijk in de war gooien. Het acceptatieproces gaat meestal niet over één nacht ijs en heeft vaak tijd nodig. Wanneer je je psychische kwetsbaarheid accepteert, krijg je ruimte om naar jezelf te kijken.
Herstellen gaat over je leven leven en rekening houden met je psychische kwetsbaarheid. Bij herstel gaat het om de toekomst: de uitdaging om weer zelf je keuzes te maken en je leven te bepalen. Heb je een psychische kwetsbaarheid? Wil je een stap verder zetten in je herstelproces? En wil je weer de regie nemen over je eigen leven? Dan is deze cursus iets voor jou!
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.