GEANNULEERD
Lezing over filosofie, spiritualiteit en herstel door Henk Schutte, filosoof en bioloog.
Een belangrijk uitgangspunt van de herstelbeweging ggz is dat cliënten van de ggz het roer in eigen handen moeten nemen/krijgen. Ook de ggz weet inmiddels dat eigen kracht en eigen regie van de cliënt van groot belang is.
Voor eigen regie is zelfkennis nodig en de kracht om op grond van die zelfkennis het eigen leven vorm te geven. Er zijn spirituele oefeningen die deze twee voorwaarden voor eigen regie binnen eigen bereik brengen. Daar gaat deze voordracht over. Het zijn hele nuchtere basisoefeningen, niks hoogdravends.
Woensdag 1 december van 15 tot 17 uur
Henk Schutte
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Woensdag 1 december van 15 tot 17 uur
Henk Schutte
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Een opgeruimde kamer, keuken of huis is fijn en kan ook een opgeruimd gevoel in je hoofd geven. Je huis op orde brengen en houden is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je in een periode verkeert waarin het in psychische zin allemaal niet zo lekker loopt. Waar loop je tegenaan als je wilt beginnen met opruimen, hoe krijg je je huis op orde en hoe houd je het zo?
Veel bezoekers van de Herstelacademie worstelen met de gevolgen van heftige en ontwrichtende ervaringen in hun levens. De gevolgen ervan zijn merkbaar in je dagelijkse leven. Dit noemen we Traumasporen. Tijdens deze cursus richten we ons voornamelijk hierop en niet zozeer op de trauma’s zelf. Hoe ga je met deze traumasporen om en wat kunnen we van elkaar leren?
Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk willen en kunnen én vervolgens de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je door je psychische en/of verslavingskwetsbaarheid langere tijd niet heb gewerkt, durf je vaak niet meer te dromen van, of te denken aan werk: ‘’Kan ik dat wel, is een betaalde baan nog voor mij weggelegd? En zal ik geaccepteerd worden door collega’s?”
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.