GEANNULEERD
Lezing over filosofie, spiritualiteit en herstel door Henk Schutte, filosoof en bioloog.
Een belangrijk uitgangspunt van de herstelbeweging ggz is dat cliënten van de ggz het roer in eigen handen moeten nemen/krijgen. Ook de ggz weet inmiddels dat eigen kracht en eigen regie van de cliënt van groot belang is.
Voor eigen regie is zelfkennis nodig en de kracht om op grond van die zelfkennis het eigen leven vorm te geven. Er zijn spirituele oefeningen die deze twee voorwaarden voor eigen regie binnen eigen bereik brengen. Daar gaat deze voordracht over. Het zijn hele nuchtere basisoefeningen, niks hoogdravends.
Woensdag 1 december van 15 tot 17 uur
Henk Schutte
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Woensdag 1 december van 15 tot 17 uur
Henk Schutte
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Denken en doen is voor mensen met veel gedachten in hun hoofd en die dat als onprettig ervaren. Iedere week benaderen we vanuit een andere invalshoek hoe we om kunnen gaan met onze gedachten. We doen oefeningen om de verschillende invalshoeken te ervaren en gaan er samen over in gesprek. Daarbij proberen we ook steeds een brug te slaan tussen denken en voelen. Tijdens Denken en Doen komt onder andere aan bod: omdenken, mindfulness, gedachten opmerken, humor, positieve boodschap aan jezelf en creativiteit.
Heb je een sterk inlevingsvermogen? Voel jij je na een drukke dag totaal opgebrand? Ben je vaak moe? Heb je vaak last van hoofdpijn? Ben je snel emotioneel? Heb je vaak het gevoel alsof alle energie uit je lichaam wegstroomt? Dan ben jij waarschijnlijk hoogsensitief. In deze cursus gaan we dieper in op wat hooggevoeligheid is, Waar heb je last van als je hooggevoelig bent en hoe ga je daarmee om in het dagelijks leven?
Dat de reguliere geneeskunde teveel uitgaat van het mannenlichaam, weten steeds meer mensen. Maar dat ook in de psychiatrie te weinig wordt uitgegaan van het vrouwenlichaam is minder bekend. Daarover gaat de film "Why Every Psychiatrist Should Play The Piano" van filmmaker Wendelien Voogd en nicht en hoofdpersoon Ineke Mink. Na afloop gaan we de film nabespreken.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.