De Week van de Psychiatrie is opgedragen aan alle mensen (met of zonder psychiatrische achtergrond) die zich inzetten voor verbetering van positie en het leven van mensen met psychische en psychiatrische problematiek. De ggz is veel humaner geworden, maar er is nog heel veel werk te doen op het gebied van beeldvorming en het doorbreken van isolement. Dat geldt ook voor het verbeteren van woonomstandigheden, financiële positie, informatievoorziening en keuzemogelijkheden. Daarom vindt er elk jaar de Week van de Psychiatrie plaats.

Bij de Herstelacademie Haarlem en Meer gaan wij op maandag 25 maart en dinsdag 26 maart tussen 12.00 - 13.00 in gesprek over "Hoe houd jij je staande”. Op maandag 25 maart is er ook de gelegenheid om een broodje mee te eten (gratis).

Hoe houd jij je staande als het gaat om de roerige tijden rondom hulpverlening zoals wachttijden in de zorg of rondom je eigen herstel van een psychische- en/of verslavings kwetsbaarheid? Welke ondersteuning of zorg heb jij nodig om je weer psychisch gezond te voelen? Dit is het thema waar wij het maandag 25 en dinsdag 26 maart over willen hebben.

Je bent welkom wanneer je het fijn vindt om hierover mee te praten en/of te luisteren. Aanmelden van tevoren is niet nodig, vanaf 11.45 staat de koffie/thee klaar. Een mooie manier om meteen kennis te maken met de Herstelacademie.