WRAP (Wellness Recovery Action Plan)

WRAP (Wellness Recovery Action Plan)

GEANNULEERD

De WRAP is een cursus om weer baas te worden over je eigen leven. Een praktische cursus om aan het eigen welbevinden te werken, door een persoonlijk ‘levensplan’ te maken. Bij elk onderdeel staat centraal: wat heb ik wanneer nodig om me (weer) goed te voelen? WRAP staat overigens voor Wellness Recovery Action Plan. 

WRAP bestaat uit een gereedschapskoffer voor een goed gevoel waaruit geput wordt op volgende zes onderdelen: plan voor dagelijks onderhoud, triggers en een actieplan, vroege waarschuwingstekens en een actieplan, signalen van ontsporing en een actieplan, een crisisplan en een post-crisisplan. Bij elk onderdeel staat centraal: wat heb ik wanneer nodig om me (weer) goed te voelen?

De cursus richt zich op kracht in plaats van klacht, door uit te gaan van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Het plan is dus gebaseerd op wat een cursist goed doet. Door in groepsverband ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Ook kunnen ervaringen van anderen steunend en inspirerend zijn.

Praktische informatie

Wanneer

Vrijdag 29 oktober van 12 tot 15 uur

Facilitators

Tim Kreuger en Katla Visser

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden

Deze cursus is geannuleerd, je kan helaas niet meer inschrijven
Featured image

Wanneer

Vrijdag 29 oktober van 12 tot 15 uur

Facilitators

Tim Kreuger en Katla Visser

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden


Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.