Het accepteren van een psychische kwetsbaarheid is niet makkelijk en het wordt dan ook wel eens vergeleken met een rouwproces. Het hebben van een psychische kwetsbaarheid kan je toekomstverwachtingen behoorlijk in de war gooien. Het acceptatieproces gaat meestal niet over één nacht ijs en heeft vaak tijd nodig. Wanneer je je psychische kwetsbaarheid accepteert, krijg je ruimte om naar jezelf te kijken.
Tijdens deze workshop "acceptatie psychische kwetsbaarheid" behandelen we een stukje theorie, maar gaan we ook in gesprek met elkaar. Thema's als: wat vind je moeilijk aan het accepteren, waarom is het belangrijk, wat zijn dingen waar je tegenaan loopt, schaamte, hoe lang duurt zo'n proces en ik ben meer dan mijn kwetsbaarheid, zullen voorbij komen tijdens deze eenmalige bijeenkomst.
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Maandag 18 september van 14 tot 16 uur
Tim van Zijl
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Maandag 18 september van 14 tot 16 uur
Tim van Zijl
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk willen en kunnen én vervolgens de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je door je psychische en/of verslavingskwetsbaarheid langere tijd niet heb gewerkt, durf je vaak niet meer te dromen van, of te denken aan werk: ‘’Kan ik dat wel, is een betaalde baan nog voor mij weggelegd? En zal ik geaccepteerd worden door collega’s?”
Wat zet jou in bloei en wat zorgt ervoor dat jouw 'blaadjes' als het ware slap gaan hangen? Dat is het thema van de collages die we in deze workshop zullen maken.
Je kunt van alles verliezen: bijvoorbeeld je identiteit, je woning, je werk, je opleiding, je dierbaren, je relaties, het verlies van je mogelijkheid tot kinderen krijgen, noem maar op. In deze cursus leer je beter naar je pijnlijk verlies te kijken door erbij stil te staan en uit te wisselen met de andere cursisten.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.