GEANNULEERD
Herstelacademie Haarlem en Meer organiseert themabijeenkomsten in De Blauwe Tram zodat inwoners en organisaties uit de gemeente Zandvoort kennis kunnen maken met ons. Thema’s zijn Veerkracht, Herstel, Zelfhulp, Stigma en Lekker in je Vel. Kom ook en wissel ervaringen uit tijdens de themabijeenkomsten!
Deze workshop gaat over stigma en zelfstigma. Met stigma wordt ons een negatief label opgeplakt waardoor in de maatschappij anders wordt gekeken naar mensen met psychische en/of verslavingsproblematiek. Voorbeelden zijn "iemand die last heeft van psychoses is gevaarlijk" of "hij is depressief, wat een zwakkeling". Bij zelfstigma is het zelfs zo dat we zelf in dat negatieve label gaan geloven. In deze workshop gaan we gezamenlijk kijken hoe we met deze negatieve labels om kunnen gaan.
Blauwe tram, Louis Davidscarre 1, Zandvoort
Donderdag 22 juni van 14 tot 17 uur
Rob Spruyt
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Blauwe tram, Louis Davidscarre 1, Zandvoort
Donderdag 22 juni van 14 tot 17 uur
Rob Spruyt
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk willen en kunnen én vervolgens de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je door je psychische en/of verslavingskwetsbaarheid langere tijd niet heb gewerkt, durf je vaak niet meer te dromen van, of te denken aan werk: ‘’Kan ik dat wel, is een betaalde baan nog voor mij weggelegd? En zal ik geaccepteerd worden door collega’s?”
De WRAP is een plan voor welbevinden in je dagelijks leven. Het leven staat niet stil en de WRAP groeit mee met jouw ontwikkeling. Deze workshop is voor iedereen die de WRAP training ooit heeft gevolgd. We nemen de onderdelen van de WRAP door en er is ruimte voor verdieping van de onderwerpen. Met elkaar delen we ideeën en kennis over hoe je de WRAP nog beter voor jezelf kunt gebruiken.
Dit is een cursus die bijdraagt aan het bespreekbaar maken van een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Daarmee draagt het actief bij aan empowerment en het verminderen van stigma. Je ontwikkelt je eigen kijk op openheid.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.