Herstelacademie Haarlem en Meer organiseert themabijeenkomsten in De Blauwe Tram en het Pluspunt zodat inwoners en organisaties uit de gemeente Zandvoort kennis kunnen maken met ons. Thema’s zijn Veerkracht, Herstel, Zelfhulp, Stigma en Lekker in je Vel. Kom ook en wissel ervaringen uit tijdens de themabijeenkomsten!
Deze workshop gaat over stigma en zelfstigma. Met sigma wordt ons een negatief label opgeplakt waardoor in de maatschappij anders wordt gekeken naar mensen met psychische en/of verslavingsproblematiek. Voorbeelden zijn "iemand die last heeft van psychoses is gevaarlijk" of "hij is depressief, wat een zwakkeling". Bij zelfstigma is het zelfs zo dat we zelf in dat negatieve label gaan geloven. In deze workshop gaan we gezamenlijk kijken hoe we met deze negatieve labels om kunnen gaan.
Pluspunt, Flemingstraat 55, Zandvoort
Donderdag 22 juni van 14 tot 17 uur
Rob Spruyt
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Pluspunt, Flemingstraat 55, Zandvoort
Donderdag 22 juni van 14 tot 17 uur
Rob Spruyt
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is. De cursus Werken met Eigen Ervaring is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken.
Een goed gesprek begint met goed kunnen luisteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je wegblijft, of je in ieder geval bewust wordt, van de oordelen en aannames die je doet. In deze workshop, bestaande uit 2 lessen, gaan we daarmee aan de slag en wordt het duidelijk waarom we maar één mond hebben en twee oren.
De Herstelacademie biedt één keer in de twee maanden een podium voor mensen die hun herstelverhaal willen presenteren. Elke bijeenkomst heeft een thema en per bijeenkomst komen er maximaal 3 verhalen aan bod.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.