Herstelacademie Haarlem en Meer organiseert themabijeenkomsten bij SLUIS 751 zodat inwoners en organisaties uit de gemeente Velsen kennis kunnen maken met ons. Thema’s zijn Veerkracht, Herstel, Zelfhulp, Stigma en Lekker in je Vel. Kom ook en wissel ervaringen uit tijdens de themabijeenkomsten!
Van 20 t/m 26 maart is het de Week van de Psychiatrie. De Herstelacademie Haarlem en Meer heeft deze keer gekozen voor het thema: VEERKRACHT.
VEERKRACHT kan een belangrijke rol spelen bij het herstel van verslaving of psychische problemen. VEERKRACHT verwijst naar het vermogen om te herstellen en zich aan te passen aan stressvolle situaties en uitdagingen in het leven. Mensen met VEERKRACHT hebben een betere kans om zich te herstellen van verslaving of psychische problemen omdat ze beter in staat zijn om tegenslagen te overwinnen en zich aan te passen aan veranderingen.
Er zijn verschillende manieren waarop VEERKRACHT kan worden ontwikkeld en versterkt. Dit kan bijvoorbeeld door het opbouwen van sociale ondersteuning, het ontwikkelen van positieve gedachten of het vinden van betekenis en doel in het leven. Door deze factoren te versterken, kan VEERKRACHT worden ontwikkeld en kan het herstel van verslaving of psychische problemen worden bevorderd.
Sluis 751, Lange Nieuwstraat 751, IJmuiden
Maandag 20 maart van 15 tot 17 uur
Brenda Wesselius en Karin Goudsmit
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Sluis 751, Lange Nieuwstraat 751, IJmuiden
Maandag 20 maart van 15 tot 17 uur
Brenda Wesselius en Karin Goudsmit
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Het accepteren van een psychische kwetsbaarheid is niet makkelijk en het wordt dan ook wel eens vergeleken met een rouwproces. Het hebben van een psychische kwetsbaarheid kan je toekomstverwachtingen behoorlijk in de war gooien. Het acceptatieproces gaat meestal niet over één nacht ijs en heeft vaak tijd nodig. Wanneer je je psychische kwetsbaarheid accepteert, krijg je ruimte om naar jezelf te kijken.
Gezamenlijk gaan we op ontdekkingstocht om sterke kanten – kwaliteiten – van onszelf te (her)ontdekken. Ook ga je op zoek naar wat jij nodig hebt – voorwaarden – om je kwaliteiten in te kunnen zetten. En soms komt tijdens die zoektocht boven water, dat je ergens wel heel goed in bent, maar dat je er eigenlijk niet zo blij van wordt.
Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.