Themabijeenkomst SLUIS 751: Week van de psychiatrie: (thema Veerkracht)

Herstelacademie Haarlem en Meer organiseert themabijeenkomsten bij SLUIS 751 zodat inwoners en organisaties uit de gemeente Velsen kennis kunnen maken met ons. Thema’s zijn Veerkracht, Herstel, Zelfhulp, Stigma en Lekker in je Vel. Kom ook en wissel ervaringen uit tijdens de themabijeenkomsten!

Van 20 t/m 26 maart is het de Week van de Psychiatrie. De Herstelacademie Haarlem en Meer heeft deze keer gekozen voor het thema: VEERKRACHT.

VEERKRACHT kan een belangrijke rol spelen bij het herstel van verslaving of psychische problemen. VEERKRACHT verwijst naar het vermogen om te herstellen en zich aan te passen aan stressvolle situaties en uitdagingen in het leven. Mensen met VEERKRACHT hebben een betere kans om zich te herstellen van verslaving of psychische problemen omdat ze beter in staat zijn om tegenslagen te overwinnen en zich aan te passen aan veranderingen.

Er zijn verschillende manieren waarop VEERKRACHT kan worden ontwikkeld en versterkt. Dit kan bijvoorbeeld door het opbouwen van sociale ondersteuning, het ontwikkelen van positieve gedachten of het vinden van betekenis en doel in het leven. Door deze factoren te versterken, kan VEERKRACHT worden ontwikkeld en kan het herstel van verslaving of psychische problemen worden bevorderd.

Praktische informatie

Waar

Sluis 751, Lange Nieuwstraat 751, IJmuiden

Wanneer

Maandag 20 maart van 15 tot 17 uur

Facilitators

Brenda Wesselius en Karin Goudsmit

Kosten

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden

Deze workshop is al gestart, je kan helaas niet meer inschrijven
Featured image

Waar

Sluis 751, Lange Nieuwstraat 751, IJmuiden

Wanneer

Maandag 20 maart van 15 tot 17 uur

Facilitators

Brenda Wesselius en Karin Goudsmit

Kosten

Aan de workshop zijn geen kosten verbonden


Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.