Gezamenlijk gaan we op ontdekkingstocht om sterke kanten – kwaliteiten – van onszelf te (her)ontdekken. Ook ga je op zoek naar wat jij nodig hebt – voorwaarden – om je kwaliteiten in te kunnen zetten. En soms komt tijdens die zoektocht boven water, dat je ergens wel heel goed in bent, maar dat je er eigenlijk niet zo blij van wordt.
Via verschillende invalshoeken proberen we onze kwaliteiten en voorwaarden in beeld te krijgen. We gebruiken onder andere: gevarieerde opdrachten, het kwaliteitenspel, een collage maken, interactieve themagesprekken over: comfortzone, kwaliteiten, voorwaarden, zelfvertrouwen, kwetsbaarheid en wat we samen tegenkomen.
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start woensdag 19 maart, 7 lessen van 13 tot 15 uur
Judith Deumers en Karin Goudsmit
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start woensdag 19 maart, 7 lessen van 13 tot 15 uur
Judith Deumers en Karin Goudsmit
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
De cursus "Verder werken aan je herstel" kan je zien als een vervolg op "Herstellen doe je zelf", al hoef je die niet eerst gevolgd te hebben. We gaan dieper op herstelthema's in en er zullen 2 gastsprekers hun herstelverhaal delen. Enkele thema's die langskomen zijn: acceptatie, verwachtingen, valkuilen, vallen en opstaan en de fases van herstel.
Ben jij ervaringsdeskundige en begeleid je groepen waarin de deelnemers werken aan hun herstel? Of wil je deze leren begeleiden? In onze cursus leer je principes en vaardigheden om als facilitator groepen te begeleiden.
Denken en doen is voor mensen met veel gedachten in hun hoofd en die dat als onprettig ervaren. Iedere week benaderen we vanuit een andere invalshoek hoe we om kunnen gaan met onze gedachten. We doen oefeningen om de verschillende invalshoeken te ervaren en gaan er samen over in gesprek. Daarbij proberen we ook steeds een brug te slaan tussen denken en voelen. Tijdens Denken en Doen komt onder andere aan bod: omdenken, mindfulness, gedachten opmerken, humor, positieve boodschap aan jezelf en creativiteit.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.