De taal van de psychiatrie is gebaseerd op een medisch model van de mens. Wanneer je te maken krijgt met een psychische kwetsbaarheid wordt dat gezien als een diagnose. Daardoor kun je een stempel krijgen, wat een negatieve invloed kan hebben op je eigen zelfbeeld. In deze lezing kijken we naar hoe je weer een eigen taal kan ontwikkelen door je ervaringen te delen en hoe je dat kan beschrijven op een manier waarmee jij daar betekenis aan geeft. Dat kan op een creatieve manier, zoals in gedichten of op een andere manier wat jouw helpt om je eigen taal te maken.
Dinsdag 11 januari van 14 tot 16 uur
Anita van der Weg
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Dinsdag 11 januari van 14 tot 16 uur
Anita van der Weg
Aan de lezing zijn geen kosten verbonden
Veel bezoekers van de Herstelacademie worstelen met de gevolgen van heftige en ontwrichtende ervaringen in hun levens. De gevolgen ervan zijn merkbaar in je dagelijkse leven. Dit noemen we Traumasporen. Tijdens deze cursus richten we ons voornamelijk hierop en niet zozeer op de trauma’s zelf. Hoe ga je met deze traumasporen om en wat kunnen we van elkaar leren?
In deze cursus leer je op een creatieve manier dat je eigenwaarde géén vast gegeven is. Door te oefenen met de kunst van het herwaarderen, kan je herstelproces een verrassende nieuwe impuls krijgen.
Een opgeruimde kamer, keuken of huis is fijn en kan ook een opgeruimd gevoel in je hoofd geven. Je huis op orde brengen en houden is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je in een periode verkeert waarin het in psychische zin allemaal niet zo lekker loopt. Waar loop je tegenaan als je wilt beginnen met opruimen, hoe krijg je je huis op orde en hoe houd je het zo?
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.