De feestdagen, je kunt er niet omheen. Al in november zie je overal feestelijke straatverlichting en vaak krijg je nog veel eerder al de vraag: ‘Wat doe jij met kerst en oudjaar?’. Soms ook nog gevolgd door: ‘Je gaat toch niet alleen zitten hè?’
Tijdens deze workshop van drie bijeenkomsten gaan we samen onderzoeken waar we, met de feestdagen in het vooruitzicht, tegenop zien en waar we tegenaan kunnen lopen. Zowel vanuit je (naaste) omgeving, als vanuit jezelf.
Van daaruit volgt de uitdaging: ‘Hoe kan ik het tijdens de feestdagen goed hebben?’. Of in ieder geval: ‘Hoe kan ik het voor mezelf zo prettig mogelijk maken?’.
Het zijn 3 losse bijeenkomsten op 18 november, 9 december en 16 december.
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start dinsdag 18 november, 3 lessen van 13 tot 15 uur
Emmy van den Heuvel
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start dinsdag 18 november, 3 lessen van 13 tot 15 uur
Emmy van den Heuvel
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Spiritualiteit komt van het Latijnse woord spiritus, het betekent geest. Er is geen exacte definitie van spiritualiteit. In algemene zin heeft het te maken met datgene wat de geest betreft. Spiritualiteit gaat verder dan de fysieke wereld. Je voelt je verbonden met iets dat groter is dan tastbare zaken. Mensen kunnen spiritualiteit vinden in religie, in de natuur, meditatie of creatieve expressie.
Dit is een cursus die bijdraagt aan het bespreekbaar maken van een psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Daarmee draagt het actief bij aan empowerment en het verminderen van stigma. Je ontwikkelt je eigen kijk op openheid.
Dat de reguliere geneeskunde teveel uitgaat van het mannenlichaam, weten steeds meer mensen. Maar dat ook in de psychiatrie te weinig wordt uitgegaan van het vrouwenlichaam is minder bekend. Daarover gaat de film "Why Every Psychiatrist Should Play The Piano" van filmmaker Wendelien Voogd en nicht en hoofdpersoon Ineke Mink. Na afloop gaan we de film nabespreken.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.