Denken en Doen is een cursus voor iedereen die te veel last heeft van negatieve gedachten en emoties en dat als belemmerend ervaart in het dagelijks leven.
De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten. Elke keer wordt er vanuit een bepaalde theorie gekeken naar een aspect van piekeren en wat daarmee te maken heeft. Daarna gaan we zelf aan de slag. We maken gebruik van oefeningen, creativiteit en samenwerking. Door onze gedachten met elkaar te delen komen we tot inzichten en proberen we wat controle te krijgen op onze maalstroom van gedachten en emoties, deze beter te begrijpen en om ze om te buigen naar meer helpende gedachten.
Elke week krijg je nieuwe informatie over een afgerond gedeelte rond gedachten en emoties en oefeningen die we in de bijeenkomst gaan uitvoeren. We bespreken de huiswerkopdrachten en gaan aan de slag met een nieuw onderdeel.
Thema’s die aan bod komen zijn o.a.:
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start woensdag 15 november, 8 lessen van 10 tot 12 uur
Karin Goudsmit en Judith
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start woensdag 15 november, 8 lessen van 10 tot 12 uur
Karin Goudsmit en Judith
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
In deze cursus leer je op een creatieve manier dat je eigenwaarde géén vast gegeven is. Door te oefenen met de kunst van het herwaarderen, kan je herstelproces een verrassende nieuwe impuls krijgen.
Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is. De cursus Werken met Eigen Ervaring is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken.
In deze cursus leer je op welke manier je open bent over je psychische kwetsbaarheid. Je wordt ondersteund bij het maken van een weloverwogen keuze om wel of geen openheid te geven. Door met elkaar herstelverhalen te delen ontwikkel je een eigen methode over openheid.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.