Wil jij dichterbij je eigen verhaal komen? Zou jij meer over jezelf willen vertellen, maar je weet niet hoe? Wat zou je over jezelf in beeld willen brengen?
In deze cursus nodigen we je uit om via oude en nieuwe foto’s jouw eigen verhaal zichtbaar te maken. We gaan aan de slag met de camera van je telefoon of je leent bij ons een digitale camera.
Je zal merken dat je door de opdrachten meer zelfinzicht en zelfvertrouwen creëert. Als groep versterk je elkaar in het delen en kijken naar elkaars verhaal. Je eigen creativiteit wordt door de ander aangewakkerd.
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start maandag 27 mei, 8 lessen van 13:30 tot 16 uur
Ingrid Schoenmaker en Angela
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start maandag 27 mei, 8 lessen van 13:30 tot 16 uur
Ingrid Schoenmaker en Angela
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Denken en doen is voor mensen met veel gedachten in hun hoofd en die dat als onprettig ervaren. Iedere week benaderen we vanuit een andere invalshoek hoe we om kunnen gaan met onze gedachten. We doen oefeningen om de verschillende invalshoeken te ervaren en gaan er samen over in gesprek. Daarbij proberen we ook steeds een brug te slaan tussen denken en voelen. Tijdens Denken en Doen komt onder andere aan bod: omdenken, mindfulness, gedachten opmerken, humor, positieve boodschap aan jezelf en creativiteit.
Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk willen en kunnen én vervolgens de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je door je psychische en/of verslavingskwetsbaarheid langere tijd niet heb gewerkt, durf je vaak niet meer te dromen van, of te denken aan werk: ‘’Kan ik dat wel, is een betaalde baan nog voor mij weggelegd? En zal ik geaccepteerd worden door collega’s?”
Het accepteren van een psychische kwetsbaarheid is niet makkelijk en het wordt dan ook wel eens vergeleken met een rouwproces. Het hebben van een psychische kwetsbaarheid kan je toekomstverwachtingen behoorlijk in de war gooien. Het acceptatieproces gaat meestal niet over één nacht ijs en heeft vaak tijd nodig. Wanneer je je psychische kwetsbaarheid accepteert, krijg je ruimte om naar jezelf te kijken.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.