Gezamenlijk gaan we op ontdekkingstocht om sterke kanten – kwaliteiten – van onszelf te (her)ontdekken. Ook ga je op zoek naar wat jij nodig hebt – voorwaarden – om je kwaliteiten in te kunnen zetten. En soms komt tijdens die zoektocht boven water, dat je ergens wel heel goed in bent, maar dat je er eigenlijk niet zo blij van wordt.
Via verschillende invalshoeken proberen we onze kwaliteiten en voorwaarden in beeld te krijgen. We gebruiken onder andere: gevarieerde opdrachten, het kwaliteitenspel, een collage maken, interactieve themagesprekken over: comfortzone, kwaliteiten, voorwaarden, zelfvertrouwen, kwetsbaarheid en wat we samen tegenkomen.
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start woensdag 7 juni, 7 lessen van 14 tot 16 uur
Karin Goudsmit en Judith
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start woensdag 7 juni, 7 lessen van 14 tot 16 uur
Karin Goudsmit en Judith
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden
Wat zet jou in bloei en wat zorgt ervoor dat jouw 'blaadjes' als het ware slap gaan hangen? Dat is het thema van de collages die we in deze workshop zullen maken.
Dat de reguliere geneeskunde teveel uitgaat van het mannenlichaam, weten steeds meer mensen. Maar dat ook in de psychiatrie te weinig wordt uitgegaan van het vrouwenlichaam is minder bekend. Daarover gaat de film "Why Every Psychiatrist Should Play The Piano" van filmmaker Wendelien Voogd en nicht en hoofdpersoon Ineke Mink. Na afloop gaan we de film nabespreken.
Denken en doen is voor mensen met veel gedachten in hun hoofd en die dat als onprettig ervaren. Iedere week benaderen we vanuit een andere invalshoek hoe we om kunnen gaan met onze gedachten. We doen oefeningen om de verschillende invalshoeken te ervaren en gaan er samen over in gesprek. Daarbij proberen we ook steeds een brug te slaan tussen denken en voelen. Tijdens Denken en Doen komt onder andere aan bod: omdenken, mindfulness, gedachten opmerken, humor, positieve boodschap aan jezelf en creativiteit.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.