Het accepteren van een psychische kwetsbaarheid is niet makkelijk en het wordt dan ook wel eens vergeleken met een rouwproces. Het hebben van een psychische kwetsbaarheid kan je toekomstverwachtingen behoorlijk in de war gooien. Het acceptatieproces gaat meestal niet over één nacht ijs en heeft vaak tijd nodig. Wanneer je je psychische kwetsbaarheid accepteert, krijg je ruimte om naar jezelf te kijken.
Tijdens deze workshop "acceptatie psychische kwetsbaarheid" behandelen we een stukje theorie, maar gaan we ook in gesprek met elkaar. Thema's als: wat vind je moeilijk aan het accepteren, waarom is het belangrijk, wat zijn dingen waar je tegenaan loopt, schaamte, hoe lang duurt zo'n proces en ik ben meer dan mijn kwetsbaarheid, zullen voorbij komen tijdens deze eenmalige bijeenkomst.
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Dinsdag 18 maart van 14 tot 16 uur
Tim van Zijl
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Dinsdag 18 maart van 14 tot 16 uur
Tim van Zijl
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
De cursus "Verder werken aan je herstel" kan je zien als een vervolg op "Herstellen doe je zelf", al hoef je die niet eerst gevolgd te hebben. We gaan dieper op herstelthema's in en er zullen 2 gastsprekers hun herstelverhaal delen. Enkele thema's die langskomen zijn: acceptatie, verwachtingen, valkuilen, vallen en opstaan en de fases van herstel.
Herstellen gaat over je leven leven en rekening houden met je psychische kwetsbaarheid. Bij herstel gaat het om de toekomst: de uitdaging om weer zelf je keuzes te maken en je leven te bepalen. Heb je een psychische kwetsbaarheid? Wil je een stap verder zetten in je herstelproces? En wil je weer de regie nemen over je eigen leven? Dan is deze cursus iets voor jou!
We bekijken gezamenlijk een film die iets met herstel van psychische aandoeningen of verslaving te maken heeft. Na afloop gaan we de film nabespreken. Klik op de button om meer te weten te komen over deze editie van de filmavond.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.