Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk willen en kunnen én vervolgens de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je door je psychische en/of verslavingskwetsbaarheid langere tijd niet heb gewerkt, durf je vaak niet meer te dromen van, of te denken aan werk: ‘’Kan ik dat wel, is een betaalde baan nog voor mij weggelegd? En zal ik geaccepteerd worden door collega’s?”
Misschien denk je aan vrijwilligerswerk, maar weet je niet waar te beginnen. En hoe moet het dan met bijvoorbeeld melden aan je uitkeringsinstantie?
Vaak is het lastig om te bedenken hoe je de eerste stappen richting (vrijwilligers)werk kunt gaan nemen. In deze informatiebijeenkomst bespreken wij ‘de beren’ op jouw weg richting werk, hoe je deze kunt gaan temmen, welke ondersteuning je nodig hebt om stappen naar werk te kunnen zetten. Ook geven wij informatie over welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn.
Tevens bespreken wij hoe het is om te solliciteren met een gat in je CV. En wat vertel je wel en niet over je kwetsbaarheid tijdens het sollicitatiegesprek?
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Woensdag 10 mei van 14 tot 16 uur
Marcia Kroes en Karin Goudsmit
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Woensdag 10 mei van 14 tot 16 uur
Marcia Kroes en Karin Goudsmit
Aan de workshop zijn geen kosten verbonden
Denken en Doen is een cursus voor iedereen die te veel last heeft van negatieve gedachten en emoties en dat als belemmerend ervaart in het dagelijks leven.
Het accepteren van een psychische kwetsbaarheid is niet makkelijk en het wordt dan ook wel eens vergeleken met een rouwproces. Het hebben van een psychische kwetsbaarheid kan je toekomstverwachtingen behoorlijk in de war gooien. Het acceptatieproces gaat meestal niet over één nacht ijs en heeft vaak tijd nodig. Wanneer je je psychische kwetsbaarheid accepteert, krijg je ruimte om naar jezelf te kijken.
Een opgeruimde kamer, keuken of huis is fijn en kan ook een opgeruimd gevoel in je hoofd geven. Je huis op orde brengen en houden is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je in een periode verkeert waarin het in psychische zin allemaal niet zo lekker loopt. Waar loop je tegenaan als je wilt beginnen met opruimen, hoe krijg je je huis op orde en hoe houd je het zo?
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.