Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen met een wens om weer te gaan werken. Weer aan het werk willen en kunnen én vervolgens de stap daar naartoe zetten is makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je door je psychische en/of verslavingskwetsbaarheid langere tijd niet heb gewerkt, durf je vaak niet meer te dromen van, of te denken aan werk: ‘’Kan ik dat wel, is een betaalde baan nog voor mij weggelegd? En zal ik geaccepteerd worden door collega’s?”
Misschien denk je aan vrijwilligerswerk, maar weet je niet waar te beginnen. En hoe moet het dan met bijvoorbeeld melden aan je uitkeringsinstantie?
Vaak is het lastig om te bedenken hoe je de eerste stappen richting (vrijwilligers)werk kunt gaan nemen. In deze informatiebijeenkomst bespreken wij ‘de beren’ op jouw weg richting werk, hoe je deze kunt gaan temmen, welke ondersteuning je nodig hebt om stappen naar werk te kunnen zetten. Ook geven wij informatie over welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn.
Tevens bespreken wij hoe het is om te solliciteren met een gat in je CV. En wat vertel je wel en niet over je kwetsbaarheid tijdens het sollicitatiegesprek?
Woensdag 8 december van 13 tot 15 uur
Karin Goudsmit
Woensdag 8 december van 13 tot 15 uur
Karin Goudsmit
De WRAP is een plan voor welbevinden in je dagelijks leven. Het leven staat niet stil en de WRAP groeit mee met jouw ontwikkeling. Deze workshop is voor iedereen die de WRAP training ooit heeft gevolgd. We nemen de onderdelen van de WRAP door en er is ruimte voor verdieping van de onderwerpen. Met elkaar delen we ideeën en kennis over hoe je de WRAP nog beter voor jezelf kunt gebruiken.
In deze cursus leer je op welke manier je open bent over je psychische kwetsbaarheid. Je wordt ondersteund bij het maken van een weloverwogen keuze om wel of geen openheid te geven. Door met elkaar herstelverhalen te delen ontwikkel je een eigen methode over openheid.
Gezamenlijk gaan we op ontdekkingstocht om sterke kanten – kwaliteiten – van onszelf te (her)ontdekken. Ook ga je op zoek naar wat jij nodig hebt – voorwaarden – om je kwaliteiten in te kunnen zetten. En soms komt tijdens die zoektocht boven water, dat je ergens wel heel goed in bent, maar dat je er eigenlijk niet zo blij van wordt.
De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker.
Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie.
Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod.
Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend.