Denken en Doen

Denken en Doen is een cursus voor iedereen die te veel last hebt van negatieve gedachten en emoties en dat als belemmerend ervaart in het dagelijks leven.

Grenzen stellen

Grenzen stellen sluit naadloos aan bij de thema’s van de Herstelacademie: lef, groei en respectvol omgaan met anderen. Grenzen stellen vraagt moed. Het is een groeiproces in het respectvol omgaan met jezelf en met anderen.

Herstel en houvast

Tijdens deze tweedelige workshop willen wij met elkaar positieve ervaringen uitwisselen over welke rituelen je kracht geven en een bron van steun zijn in jouw dagelijks leven.

Herstel en rituelen

In deze workshop willen wij met elkaar positieve ervaringen uitwisselen over welke rituelen je kracht geven en een bron van steun in je dagelijks leven zijn.

Herstellen Doe Je Zelf

Herstellen gaat over je leven leven en rekening houden met je psychische kwetsbaarheid. Bij herstel gaat het om de toekomst: de uitdaging om weer zelf je keuzes te maken en je leven te bepalen. Heb je een psychische kwetsbaarheid? Wil je een stap verder zetten in je herstelproces? En wil je weer de regie nemen over je eigen leven? Dan is deze cursus iets voor jou!

Hoezo fijne Feestdagen?

De feestdagen, je kunt er niet omheen. Al in november zie je overal feestelijke straatverlichting en vaak krijg je nog veel eerder al de vraag: ‘Wat doe jij met kerst en oudjaar?’. Soms ook nog gevolgd door: ‘Je gaat toch niet alleen zitten hè?’

Honest Open Proud

In deze cursus leer je op welke manier je open bent over je psychische kwetsbaarheid. Je wordt ondersteund bij het maken van een weloverwogen keuze om wel of geen openheid te geven. Door met elkaar herstelverhalen te delen ontwikkel je een eigen methode over openheid.

Hooggevoeligheid

Heb je een sterk inlevingsvermogen? Voel jij je na een drukke dag totaal opgebrand? Ben je vaak moe? Heb je vaak last van hoofdpijn? Ben je snel emotioneel? Heb je vaak het gevoel alsof alle energie uit je lichaam wegstroomt? Dan ben jij waarschijnlijk hooggevoelig. In deze cursus gaan we dieper in op: wat is hooggevoeligheid? Waar heb je last van als je hooggevoelig bent en hoe ga je daarmee om in het dagelijks leven.

Opgeruimd staat Netjes

Een opgeruimde kamer, keuken of huis is fijn en kan ook een opgeruimd gevoel in je hoofd geven. Je huis op orde brengen en houden is makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer je in een periode verkeert waarin het in psychische zin allemaal niet zo lekker loopt. Waar loop je tegenaan als je wilt beginnen met opruimen, hoe krijg je je huis op orde en hoe houd je het zo?

Traumasporen

Veel bezoekers van de Herstelacademie worstelen met de gevolgen van heftige en ontwrichtende ervaringen in hun levens. De gevolgen ervan deze merkbaar in je dagelijkse leven. Dit noemen we Traumasporen. Tijdens deze cursus richten we ons voornamelijk hierop en niet zozeer op de trauma’s zelf. Hoe ga je met deze traumasporen om en wat kunnen we van elkaar leren?

Wellness Recovery Action Plan (WRAP)

De WRAP is een cursus om weer baas te worden over je eigen leven. Een praktische cursus om aan het eigen welbevinden te werken, door een persoonlijk ‘levensplan’ te maken. Bij elk onderdeel staat centraal: wat heb ik wanneer nodig om me (weer) goed te voelen? WRAP staat overigens voor Wellness Recovery Action Plan.