Cursussen en workshops in de categorie "Ervaringsdeskundigheid"

Kennismaken met Procesbegeleiding

Ben jij ervaringsdeskundige en begeleid je groepen waarin de deelnemers werken aan hun herstel? Of wil je deze leren begeleiden? In onze cursus leer je principes en vaardigheden om als facilitator groepen te begeleiden. De deelnemers aan de groepen en cursussen van de Herstelacademie zijn herstellende van een ontwrichtende levenservaring, zoals een psychische kwetsbaarheid of verslaving. In deze cursus leer je als facilitator hoe je groepsactiviteiten begeleidt en dat je zorgt voor het ondersteunen van het groepsproces.

Werken Met Eigen Ervaring (Vervolg)

Met deze cursus ga je vaardigheden (verder) ontwikkelen die je nodig hebt bij het werken als ervaringswerker. Deze vervolgcursus is ontwikkeld voor mensen die hun ervaringen/ervaringskennis in de psychiatrie, verslavingszorg en/of maatschappelijke opvang in hun (vrijwilligers) werk willen gaan inzetten om anderen te helpen. 

Werken Met Eigen Ervaring (WMEE)

Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is. De cursus Werken met Eigen Ervaring is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken.