Elke stem telt!

Het thema van de Week van de Psychiatrie 2022 is ‘Elke stem telt’. Logisch denk je dan. Natuurlijk is dat. Zulke dingen worden vaak makkelijk gezegd: ‘iedereen doet ertoe’. Maar in de praktijk wordt dit zeker niet door iedereen zo ervaren. Er zijn helaas té veel mensen die té vaak merken dat hun stem helemaal niet telt, of niet serieus genomen wordt. Soms zijn mensen zelf ook gaan geloven dat ze eigenlijk maar beter niet meer mee moeten doen, of praten. Of beter nog: beter maar niet meer zouden moeten bestaan. En dat is vreselijk.

Want iedereen telt wel degelijk mee. Bij de gemeenteraadsverkiezingen bijvoorbeeld, telt jouw ene stem net zo hard mee als de stem van wie dan ook. Zonder onderscheid. En zo hoort het bij alles te zijn.

Daarom vinden wij dit een heel belangrijk thema waar we speciale aandacht aan willen geven. Want jouw stem doet er zeker toe! In ieder geval bij de Herstelacademie. Laat je stem horen en doe mee aan de speciale activiteiten in de Week van de Psychiatrie van 21 t/m 26 maart.

Podcast Lef, Hoop en Groei met Jim van Os

MAANDAG 21 MAART
We trappen de Week van de Psychiatrie af met een speciale aflevering van onze Herstelacademie podcast Lef, Hoop en Groei, waarin we met psychiater Jim van Os het thema 'Elke stem telt' bespreken. Luister de podcast vanaf maandag 21 maart op onze website herstelacademie.org.

Filmavond

DINSDAG 22 MAART, 19:00 - 21:30 uur
Deze avond draait er op de Herstelacademie een film die aansluit bij het thema ‘Elke stem telt’. Na de film is er tijd om met elkaar de film te bespreken en ervaringen te delen onder de begeleiding van facilitators Sandra en Rob.
Locatie: Herstelacademie Haarlem

Schrijfatelier Elke stem telt

DONDERDAG 24 MAART, 10:00 - 12:00 uur
Tijdens de schrijfworkshop Elke stem telt gaan we schrijven over wat dit thema voor jou betekent. Door samen te schrijven en, als je dat wilt, je werk te delen met de groep, werk je samen aan herstel en verbinding. Schrijven werkt helend: je kan ervaringen en gevoelens verwerken. De creatieve schrijfopdrachten zijn voor iedereen en je kunt het zo ‘verdiepend’ maken als je zelf wilt.
Locatie: Herstelacademie Haarlem
Facilitators: Sandra en Brigitte

Open kantine Elke stem telt

DINSDAG 22 EN VRIJDAG 25 MAART, 12:00 - 17:00 uur
Wees van harte welkom voor een lekker bakje koffie of thee en een gezellig samenzijn. Laagdrempelig en open voor iedereen die wil kennismaken met of meer wil weten over het cursusaanbod van de Herstelacademie.
Locatie: Herstelacademie Haarlem

Herstelverhalenpodium online

VRIJDAG 25 MAART, 15:00 - 17:00 uur
Tijdens de online herstelgroep is er ruimte om laagdrempelig ervaringen uit te wisselen aan de hand van een thema. Tijdens de week van de psychiatrie praten we aan de hand van het thema Elke stem telt.
Locatie: online via Google Meet

Klik voor meer info

Aanmelden via:

administratie@herstelacademie.org
Telefoonnummer: 06-33735694