Wellness Recovery Action Plan (WRAP)

WRAP (Wellness Recovery Action Plan)

Plan je eigen leven goed en krijg er meer grip op. Door het volgen van de cursus leer je stap voor stap een persoonlijk ‘levensplan’ te maken om zo aan je eigen welbevinden te werken en ontstaat er een eigen ‘goed gevoel gereedschapskoffer’.

Door deze cursus te volgen ontstaat een eigen ‘goed gevoel gereedschapskoffer’ met verschillende plannen voor de volgende onderdelen:

  • dagelijks onderhoud
  • triggers
  • vroege waarschuwingstekens
  • signalen van ontsporing
  • crisis en post-crisis

De cursus richt zich op kracht in plaats van klacht. We gaan uit van hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun geven en krijgen. Dit zijn kernbegrippen van herstel. Het plan is dus gebaseerd op wat je goed doet. Door in groepsverband ervaringen uit te wisselen, leer je van elkaar. Ook kunnen ervaringen van anderen steunend en inspirerend zijn.

Praktische informatie

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start maandag 28 februari, 8 lessen van 13 tot 16 uur

Facilitator

Tim Kreuger en Katla Visser

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden

Deze cursus is al gestart, je kan helaas niet meer inschrijven

Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend en is vooral geen intake gesprek.