Visueel Dagboek

Zelf aan de slag met je visueel dagboek

In deze cursus leer je met je herstel bezig te zijn door creatieve technieken te gebruiken in je eigen dagboek. Toch hoef je zeker niet creatief te zijn om te leren hoe je een hersteldagboek kunt maken. Het maken van een visueel dagboek is een ontspannen manier om gebeurtenissen die voor jou belangrijk zijn (geweest) op een speelse manier vast te leggen..

Het maken van een creatief dagboek is een ontspannen manier om gebeurtenissen die voor jou belangrijk zijn (geweest) op een speelse manier vast te leggen. Je leert om leuke en minder leuke ervaringen te verwerken via de aangeboden technieken. Je hoeft niet super creatief te zijn om te leren hoe je een hersteldagboek kunt maken. Via eenvoudige technieken maak je stap voor stap al meteen persoonlijke pagina’s. Je merkt tijdens de lessen vaak al dat er meer rust in je hoofd komt. Wat op papier staat, heeft een plek gekregen. Je kunt het daar laten en het dagboek dichtdoen. Je kunt er ook naar terugkijken en er opnieuw betekenis aan geven. Je kunt deze cursus verschillende keren volgen, omdat je steeds aan andere gebeurtenissen kunt werken. Bovendien kun je steeds andere technieken gebruiken.

Er wordt tijdens de cursus gezorgd voor afwisseling van techniek, materiaal en thema’s.

Technieken die worden gebruikt zijn bijvoorbeeld: schilderen met verf, tamponneren, sponsen, stofjes en papier plakken enz. Al deze materialen worden in de les gratis verstrekt.

Het is niet de bedoeling dat je een prachtig werkstuk maakt, maar dat je vormgeeft wat je bezighoudt.

Praktische informatie

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start woensdag 25 mei, 8 lessen van 13 tot 15 uur

Facilitator

Mo Gerritse

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden

Deze cursus is al gestart, je kan helaas niet meer inschrijven
Featured image

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Start woensdag 25 mei, 8 lessen van 13 tot 15 uur

Facilitator

Mo Gerritse

Kosten

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden


Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend en is vooral geen intake gesprek.