Lezing Ongewone Hulp

GEANNULEERD

In de psychiatrie krijg je te maken met hulp. Het kan moeilijk zijn om hulp te vragen. Je kan dan namelijk erkennen dat je het niet alleen kunt. Het kan zijn dat je niet beseft dat je hulp nodig hebt en dat je dierbaren ( familie, vrienden, etc.) ingrijpen door hulp van een instantie in te schakelen. Alleen hoe wil je deze hulp omschrijven en wat heb je nodig voor hulp.

Tijdens deze workshop buigen we ons over de vragen:

  • Wat is hulp?
  • Wanneer mag je om hulp vragen?
  • Wat is je hulpvraag.

We zullen door middel van creatieve schrijfoefeningen inventariseren wat voor hulp er voorhanden was of is. We sluiten af met de vraag of die hulp ook daadwerkelijk werkt.

In de vervolgworkshop zullen we de complicaties bespreken die tussen een hulpverlener en een cliënt kunnen optreden, zoals een aangeleerd patroon van afhankelijkheid en de daarmee gepaarde machtsverhoudingen. Wat kan er verder nog gebeuren in het contact tussen een cliënt en de hulpverlener. Als laatste zullen we een tekening maken van onze “eigen gevonden schatten", dat wat we zelf hebben ontdekt wat voor ons werkt.

Praktische informatie

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Dinsdag 11 oktober van 13 tot 15 uur

Facilitator

Anita van der Weg

Kosten

Aan de lezing zijn geen kosten verbonden

Deze cursus is geannuleerd, je kan helaas niet meer inschrijven
Featured image

Waar

Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Wanneer

Dinsdag 11 oktober van 13 tot 15 uur

Facilitator

Anita van der Weg

Kosten

Aan de lezing zijn geen kosten verbonden


Nieuw bij de Herstelacademie?

De eerste stap is vaak een gesprek met een peer- /informatiemedewerker. Het is fijn om eerst even kennis te maken met de Herstelacademie. Zodat we samen met jou kunnen kijken hoe je verder kunt deelnemen binnen ons aanbod. Een gesprek is vrijwillig en vrijblijvend en is vooral geen intake gesprek.