De basiscursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) is vooral een cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten. Bovendien leer je je eigen herstelervaringen te gebruiken ter ondersteuning van anderen. Wij raden je aan om, voordat je de cursus Werken Met Eigen Ervaring gaat volgen, eerst de orie╠łntatiebijeenkomst WMEE op 14 juli van 11.00-12.30 uur bij te wonen. Daarnaast zou het ook goed zijn als je eerst de cursus ‘Herstellen Doe Je Zelf’ hebt gevolgd. 

De cursus Werken met Eigen Ervaring is mede ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken.

De cursus is opgedeeld in drie blokken:

  • Het eigen verhaal: kennismaken, ervaringen uitwisselen, eigen verhaal vertellen aan de hand van opdrachten en uitleg over de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Oriëntering op werksituaties: inzicht in functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundige gastdocenten uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.
  • Vaardigheden: oefenen met vaardigheden die nodig zijn om te werken met je eigen ervaringen.

Voorafgaand aan deelname vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de trainers plaats.

Informatie en aanmelden

Aanmelden bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op deze website. Voor meer informatie: administratie@herstelacademie.org of 06- 3373 5694

Waar en Wanneer
Locatie: Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start: dinsdag 4 augustus, 12 lessen van 13.00 - 16.00 uur
         Orientatiebijeenkomst dinsdag 14 juli van 11.00 - 12.30 uur
Start: dinsdag 27 oktober, 12 lessen van 13.00 - 16.00 uur

Tijdens de orientatiebijeekomst kun je alvast kennismaken met de trainers, ontvang je meer informatie over de inhoud van de cursus en kun je uiteraard vragen stellen. Deelname aan deze bijeenkomst is niet verplicht voor deelname aan de cursus, maar wordt wel aangeraden. (graag van t evoren aanmelden)

Trainers 
Tim van Zijl en Marcia Kroes

TELEFOON:
Cursistenadministratie (Sylvia Keijzer en Sander Sweers): 06 33735694

KLIK OF TIK OP: