De basiscursus Werken Met Eigen Ervaring (WMEE) is vooral een cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten. Bovendien leer je je eigen herstelervaringen te gebruiken ter ondersteuning van anderen.

Wij raden je aan om, voordat je de cursus Werken Met Eigen Ervaring gaat volgen, eerst een oriëntatiebijeenkomst WMEE bij te wonen. Daarnaast zou het ook goed zijn als je eerst de cursus ‘Herstellen Doe Je Zelf’ hebt gevolgd.

De cursus Werken met Eigen Ervaring is mede ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken.

De cursus is opgedeeld in drie blokken:

  • Het eigen verhaal: kennismaken, ervaringen uitwisselen, eigen verhaal vertellen aan de hand van opdrachten en uitleg over de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Oriëntering op werksituaties: inzicht in functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundige gastdocenten uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.
  • Vaardigheden: oefenen met vaardigheden die nodig zijn om te werken met je eigen ervaringen.
Voorafgaand aan deelname vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de facilitator plaats.

WAAR EN WANNEER
Locatie: Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem
Start: woensdag 1 september, 12 lessen van 10.00 tot 13.00 uur
         dinsdag 23 november, 12 lessen van 13.00 - 16.00 uur
         
FACILITATORS: 


KOSTEN

Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden

INFORMATIE EN AANMELDING 
Aanmelden bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op deze website.
Voor meer informatie: administratie@herstelacademie.org of 06- 33735694

KLIK OF TIK OP: