Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.

De cursus Werken met Eigen Ervaring is mede ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken.

De cursus is opgedeeld in drie blokken:

  • Het eigen verhaal: kennismaken, ervaringen uitwisselen, eigen verhaal vertellen aan de hand van opdrachten en uitleg over de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Oriëntering op werksituaties: inzicht in functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundige gastdocenten uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.
  • Vaardigheden: oefenen met vaardigheden die nodig zijn om te werken met je eigen ervaringen.

Wij raden je aan om, voordat je de cursus Werken met Eigen Ervaring gaat volgen, eerst de oriëntatiebijeenkomst WMEE bij te wonen. Daarnaast zou het goed zijn als je eerst de cursus Herstellen Doe Je Zelf hebt gevolgd.

Voorafgaand aan deelname vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de trainers plaats.

Informatie en aanmelden

Aanmelden bij voorkeur via het aanmeldingsformulier op deze website. Voor meer informatie: administratie@herstelacademie.org of 06- 3373 5694

Waar en Wanneer
Locatie: Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

Start: dinsdag 21 januari, 12 lessen van 13.00-16.00 uur
(deze cursus is helaas al helemaal VOL)

Start: dinsdag 12 mei, 12 lessen van 13.00-16.00 uur

Bij voldoende aanmeldingen zullen wij nog een extra cursus WMEE basis starten.

Voor deze cursus worden oriëntatie bijeenkomsten gehouden op donderdag 9 januari van 12.00-14.00 uur en op dinsdag 14 april van 12.00-14.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten kun je alvast kennismaken met de trainers, ontvang je meer informatie over de inhoud van de cursus en kun je uiteraard vragen stellen.

Deelname aan deze bijeenkomsten is niet verplicht voor deelname aan de cursus, maar wordt wel aangeraden. (graag van tevoren aanmelden)

Trainers Marcia Kroes en Tim van Zijl

TELEFOON:
Cursistenadministratie (Sylvia Keijzer en Sander Sweers): 06 33735694

KLIK OF TIK OP: