Wat houdt ervaringswerk in? Hoe en op welke wijze kun je je ervaringen inzetten als vrijwilliger en als betaalde ervaringsdeskundige. In deze cursus kun je ontdekken of het werken met eigen ervaring iets voor jou is.

De cursus Werken met Eigen Ervaring is mede ontwikkeld door ervaringsdeskundigen. Het is vooral een oriënterende cursus om te ontdekken op welke manier je je eigen ervaring wilt en kunt inzetten en je leert je eigen herstelervaringen gebruiken. De cursus is opgedeeld in drie blokken: 

  • Het eigen verhaal: kennismaken, ervaringen uitwisselen, eigen verhaal vertellen aan de hand van opdrachten en uitleg over de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.
  • Oriëntering op werksituaties: inzicht in functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. Voor de lessen in dit blok worden ervaringsdeskundige gastdocenten uitgenodigd om iets over hun werk te vertellen. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.
  • Vaardigheden: oefenen met vaardigheden die nodig zijn om te werken met je eigen ervaringen. 

Wij raden je aan om, voordat je de cursus Werken met Eigen Ervaring gaat volgen, eerst de oriëntatiebijeenkomst WMEE bij te wonen. Daarnaast zou het goed zijn als je eerst de cursus Herstellen Doe Je Zelf hebt gevolgd.

Voorafgaand aan deelname vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de trainers plaats.

HAARLEM

WANNEER:
Oriëntatiebijeenkomst dinsdag 3 september van 13.00-15.00 uur.
Voor de cursus van dinsdag 1 oktober zijn op dit moment helaas geen plekken meer vrij. Meld je nu aan voor onze wachtlijst of voor de eerstvolgende cursus. Cursusdata en -tijden zijn helaas nog niet bekend.
Start dinsdag 1 oktober, 12 lessen van 13.00 - 16.00 uur

WAAR: 
Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem.

TRAINER: Marcia Kroes en Tim van Zijl

E-MAIL:
Programma-informatie & aanmelden: administratie@herstelacademie.org
Overige informatie en vragen: informatie@herstelacademie.org

TELEFOON:
Cursistenadministratie (Sylvia Keijzer en Sander Sweers): 06 33735694

KLIK OF TIK OP: