Ken je dat: de hele dag bezig zijn met eten of niet-eten, je gewicht, calorieën tellen..? Misschien heb je al therapie hiervoor gevolgd, of heb je jezelf erdoor heen geworsteld. Toch kun je soms nog tegen 'restverschijnselen' aanlopen zoals problemen met je zelfbeeld of behoefte aan controle. Dan is de Herstelgroep Eetproblemen voor jou bedoeld. We zijn dus géén afval-/dieetclub!

De groep heeft in principe een vaste structuur. Het is geen cursus, maar een gespreksgroep voor lotgenoten. We beginnen altijd met een rondje ‘hoe gaat het met je’. Voor elke bijeenkomst kiezen we van tevoren gezamenlijk een thema, maar ook persoonlijke inbreng van een actueel thema is altijd bespreekbaar.

De deelnemers mogen gestructureerde bijeenkomsten verwachten, begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen die ook zelf hun inbreng hebben als deelnemer in de groep. In de eerste bijeenkomst maken we met de groep duidelijke afspraken, waarbij gelet wordt op groepsveiligheid en persoonlijke aandacht. Het doel van de groep is het persoonlijk welbevinden van de deelnemers door zaken die nog spelen omtrent de eetproblematiek bespreekbaar te maken op een prettige en toegankelijke manier.

De minimale groepsgrootte is drie personen en maximaal acht personen. Tussentijdse instroming in de groep is mogelijk op momenten, die vastgesteld worden in de groep. De begeleiders spreken dan een kennismakingsgesprek af met het nieuwe groepslid om te kijken naar de verwachtingen van de deelnemer en de samenstelling van de groep.


HAARLEM


WANNEER:
Oriëntatiebijeenkomst maandag 19 augustus van 13.00 - 14.00 uur
Start maandag 26 augustus van 13.00 - 15.00 uur, 12 bijeenkomsten

WAAR:
De Herstelacademie, Leonardo Da Vinciplein 73, eerste etage, Haarlem

PROCESBEGELEIDERS: Cora van Leeuwen en Lia Passant


E-MAIL:

Programma-informatie & aanmelden: administratie@herstelacademie.org
Overige informatie en vragen: informatie@herstelacademie.org

TELEFOON:
Cursistenadministratie (Sylvia Keijzer en Sander Sweers): 06 33735694

KLIK OF TIK OP: