Profiel 

We zoeken iemand die zich herkent in de visie van de Herstelacademie en de enorme waarde van peer support onderschrijft. Hoewel de Herstelacademie een kleine organisatie is, hebben we grote ambities. We zoeken iemand die snel kan inspringen, proactief handelt, signaleert en acteert op wat nodig is. De samenwerking met alle collega’s en specifiek die met je collega leidinggevende is van essentieel belang in deze interim opdracht. 

Wat ga je doen 

Praktisch gezien word je verantwoordelijk voor het dagelijks besturen van de bedrijfsvoering. Onder de lopende bedrijfsvoering vallen de portefeuilles financiën en HRM. Daarnaast heb je als belangrijke taak het mede aanvragen, monitoren en verantwoorden van diverse subsidies

Ten slotte vragen we een scherp oog voor en een adviserende bijdrage aan de interne organisatie van de Herstelacademie en de inrichting van de externe ondersteunende structuur van de organisatie (boekhouding, personeels- en salarisadministratie). 

Functie-eisen 

We zoeken iemand die 

- Achter de visie van de Herstelacademie staat en deze actief ondersteunt en
  uitdraagt - HBO werk- en denkniveau heeft 

- Ervaring heeft met leidinggeven in een “platte” organisatie 

- Ervaring heeft met projectmatig werken 

- (Eigen) ervaring met psychische- en/of verslavingskwetsbaarheid is een pré 

Positie en arbeidsvoorwaarden 

Je maakt deel uit van het basisteam van de Herstelacademie. Je legt als onderdeel en lid van de dagelijkse leiding verantwoording af aan het bestuur van de Herstelacademie. Het betreft een dienstverband van 16 uur tegen maximaal schaal 55 voor een periode van een half jaar. Inzet middels een ZZP constructie behoort tot de mogelijkheden. 

Interesse? 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karin Goudsmit op 06-10015566. Reacties ontvangen we graag voor 3 augustus op informatie@herstelacademie.org. De eerste gesprekken staan gepland op
dinsdag 10 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur en woensdag 11 augustus
tussen 10.00 tot 12.00 uur.