De Herstelacademie Haarlem en Meer heeft een nieuw programmaboekje voor de periode juli t/m december 2020. Dit aanbod staat uiterlijk 30 mei in zijn geheel op onze website. Aanmelden voor de cursus(sen) die je wilt volgen kan zoals gebruikelijk via het aanmeldingsformulier op onze website of door contact op te nemen met de administratie. Houd onze website in de gaten voor de meest actuele informatie m.b.t. het cursusaanbod.

Omdat het nog wel een hele tijd kan duren voordat wij weer ons volledige cursusprogramma kunnen draaien bieden wij jullie voorlopig nog steeds cursussen en workshops online aan.

N.B. voor het online aanbod gelden dezelfde regels als voor ons reguliere aanbod: cursussen/workshops/zelfhulpgroepen zijn in 1e instantie bedoeld voor deelnemers uit de gemeentes Haarlem, Haarlemmermeer en Zandvoort. Dit in verband met de subsidiegelden die wij vanuit deze gemeentes ontvangen. Aanmelders van buiten de regio zijn welkom, mits er nog plek beschikbaar is.

Wij hebben het volgende aanbod voor jullie samengesteld:

1. CURSUS HERSTELLEN DOE JE ZELF ONLINE NIEUW
Wij kunnen ons goed voorstellen dat je juist in deze tijd behoefte hebt aan tips en tricks hoe jezelf invloed kunt uitoefenen op je eigen herstelproces; hoe houd je, ondanks alle beperkingen en maatregelen die nu gelden, zelf regie over je leven en kun je stappen vooruit zetten?

Bij voldoende aanmeldingen starten wij daarom op vrijdag 22 mei van 13.00 - 15.00 uur online met een verkorte versie van de cursus Herstellen doe je zelf. In 6 lessen worden de belangrijkste onderwerpen en opdrachten uit de reguliere cursus behandeld. Denk hierbij aan:
  • zelfvertrouwen en grenzen stellen
  • doelen stellen
We maken gebruik van Google Meet: een programma waarmee je vanuit huis, via computer of laptop, kunt videobellen. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar iedereen kan het. Voor aanvang van de cursus krijg je van ons een goede uitleg over hoe je moet inloggen om mee te kunnen doen.

Let op! Er is plek voor 6 tot max. 8 deelnemers, dus meld je snel aan.
De trainers zijn Rob Spruyt en Christa Schavemaker
Meer informatie over wat de cursus Herstellen Doe Je Zelf precies inhoudt vind je onder Wat wij bieden, Koersen naar eigen Kracht/Aan de slag met je herstel.
Om je aan te melden kun je het aanmeldingsformulier op de website invullen, een e-mail sturen naar administratie@herstelacademie.org of bellen met (06) 3373 5694 en 023 799 6618‬.

2. Workshop Luisteren zonder oordeel en aannames online NIEUW 
Een goed gesprek begint met goed kunnen luisteren. Maar hoe zorg je ervoor dat je wegblijft, of je in ieder geval bewust wordt, van de oordelen en aannames die je doet. In deze workshop gaan we daarmee aan de slag en wordt het duidelijk waarom we maar 1 mond hebben en 2 oren.

Workshop vindt plaats op donderdag 28 mei van 13.00 - 16.00 uur en wordt gegeven door Rob Spruyt en Marcia Kroes.

Meer informatie over wat de workshop Luisteren zonder oordeel en aannames precies inhoudt vindt je onder Wat wij bieden, Koersen naar eigen Kracht/Aan de slag met je herstel.

Om je aan te melden kun je het aanmeldingsformulier op de website invullen, een e- mail sturen naar administratie@herstelacademie.org of bellen met (06) 3373 5694 en 023 799 6618‬.

3. Cursus Visueel Dagboek voor thuisblijvers
Via een Whatsapp-groep ontvang je iedere woensdag een opdracht waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Nieuwe opdracht wordt elke week op hetzelfde tijdstip bekend gemaakt. Jij kunt echter zelf het moment bepalen waarop jij met deze opdracht aan de slag gaat. De enige voorwaarden voor deelname aan de cursus is de bereidheid om jouw werkstuk in de whatsappgroep te delen én het bezit van een smartphone met Whatsapp. Deze groep wordt begeleid door Mo Gerritse, zij is de trainer van Visueel Dagboek.

Er zijn reeds twee groepen gestart en de deelnemers zijn erg enthousiast. Er start een nieuwe groep op woensdag 20 mei a.s. Het aantal beschikbare plekken is beperkt, dus meld je snel aan.

Meer informatie over de cursus Visueel Dagboek vindt je op onze website onder Wat wij bieden, Koersen naar eigen Kracht/Aan de slag met je herstel.

Om je aan te melden kun je het aanmeldingsformulier op onze website invullen, een e-mail sturen naar administratie@herstelacademie.org of bellen met (06) 3373 5694 en 023 799 6618‬.

4. Website en Facebookpagina
Houd onze website, www.herstelacademie.org, in de gaten voor de meeste actuele informatie rondom de Herstelacademie en het (digitale) cursusaanbod.

Henk Schutte, bekend van de lezingen over filosofie, spiritualiteit en herstel bij de Herstelacademie, schrijft regelmatig een stukje op onze Facebookpagina. www.facebook.com/HerstelacademieHaarlemenMeer.

Uiteraard wordt alle actuele informatie rondom de Herstelacademie hierop met jullie gedeeld.

5. Peersupport: 
We kunnen ons voorstellen dat je er vooral in deze periode behoefte aan hebt om kennis te maken met de Herstelacademie. Dat kan dat door een e-mail te sturen naar peersupport@herstelacademie.org of te bellen met telefoonnummer (06) 5786 6387. Wanneer je in deze e-mail je naam en telefoonnummer achterlaat of de voicemail inspreekt, dan wordt je door een peer/ervaringsdeskundige werkzaam bij de Herstelacademie teruggebeld.

Ook als je al bekend bent bij de Herstelacademie, maar graag wilt weten wat wij verder voor jou te bieden hebben kun je een Peer support gesprek aanvragen.

6. Zelfhulpgroepen: 
Ben al deelnemer aan één van onze zelfhulpgroepen? Dan kun je contact opnemen met de procesbegeleider(s) van deze groep om te horen of de groep digitaal actief blijft. Wanneer je geen e-mail adres of telefoonnummer hebt van de procesbegeleider(s) dan kun je hierover contact opnemen met onze administratie via administratie@herstelacademie.org of (06) 3373 5694 en 023 799 6618‬.

Ben je nog geen  deelnemer aan één van onze zelfhulpgroepen, maar wil je wel graag deelnemen aan een digitale zelfhulpgroep? Neem dan contact op met onze administratie:
via administratie@herstelacademie.org of (06) 3373 5694 en 023 799 6618‬. Bij vier aanmeldingen of meer starten wij een nieuwe digitale groep. Deze groep zal worden ondersteund door Marcia Kroes.

7. Cursus "Grip op de
crisis" Half maart kregen we ineens te horen dat er allerlei maatregelen nodig waren om de corona-crisis te bestrijden. Zo gingen we met z'n alleen in de zogenaamde "intelligente lockdown", en dat was nogal ingrijpend. Sociale contacten stonden ineens op een laag pitje, professionele hulpverlening werd voorlopig uitgesteld en onze dagstructuur was opeens helemaal weggevallen. Om toch nog wat contact met elkaar te houden gingen we massaal over op videobellen en ook onze hulpverleners zagen daarin een mogelijkheid om het contact toch nog te behouden. In deze cursus van 5 bijeenkomsten gaan we alles eens goed op een rijtje zetten, kijken we wat er goed en fout ging, en werpen we een blik op de toekomst. Hoe verlopen contacten nu met vrienden, kennissen, behandelaars? En kunnen we straks wel weer aan het werk, of het nou gaat om vrijwilligerswerk of betaald werk. En hebben we geleerd van deze crisis en kunnen we daar iets mee om onszelf in de toekomst beter voor te bereiden op zulke omstandigheden? Waar: online via Google Meet Wanneer: vanaf donderdag 11 juni van 13.00 - 15.00 uur Totaal 5 bijeenkomsten Door Marcia Kroes en Rob Spruyt

Om je aan te melden kun je het aanmeldingsformulier op onze website invullen, een e-mail sturen naar administratie@herstelacademie.org of bellen met (06) 3373 5694 en 023 799 6618‬.